PP-ergometritesti

PP-ERGOMETRITESTI

Tietoa kestävyyskunnosta

Kuntoilijoille tarkoitetulla epäsuoralla polkupyörätestillä arvioidaan testattavien hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa eli kestävyyskuntoa.

Testin perusteella laskettava maksimaalinen hapenkulutus (maksimaalinen hapenottokyky – VO2 max) kuvaa hengitys- ja verenkiertoelimistön, sydämen, työskentelevien lihasten ja niitä huoltavien järjestelmien toiminnan tehokkuutta pitkäkestoisessa liikuntasuorituksessa. Maksimaalinen hapenkulutus on yleinen kestävyyskunnon mittari, jonka avulla voidaan arvioida testattavan kestävyyssuorituskykyä suhteessa muihin samanikäisiin henkilöihin.

Testi on 12 minuutin kolmiportainen submaksimaalinen testi eli sitä ei ole tarkoitus polkea uupumukseen asti. Testi alkaa kevyellä vastuksella ja kuormaa nostetaan portaittain 4 minuutin välein kunnes saavutetaan 85% ikää vastaavasta tai mitatusta maksimisykkeestä. Testi on rasittava ja hengästyttävä. Varsinainen testi kestää noin 15-20 minuuttia. Testitulosten lisäksi kirjallinen palaute sisältää sykerajat liikuntaan ja ohjeita kestävyyskunnon kohotukseen. Epäsuora pyöräergometritesti soveltuu hyvin kaiken ikäisille kuntoilijoille aina liikuntaharrastusta vasta aloittelevista henkilöistä aktiiviliikkujiin.

Pyörätestiin voi osallistua samanaikaisesti maksimissaan neljä henkilöä. Koko testausprosessiin on hyvä varata aikaa noin tunti.

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalvelumme on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-17. Viikonloppuisin suljettu.

Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.