Yksilöllisesti valmistettavat pohjalliset

SIDAS MEDICAL - PODIATECH BY SIDAS

Dynaamisen Sidas Medical -tukipohjallisen valmistus

ENG VACUUM BAGS, PODIATECH TECHNIQUE 720P ENGLISH from Sidas Your Foot Company on Vimeo.

Dynaamiset tukipohjalliset

Dynaamiset tukipohjalliset valmistetaan tarkkojen alaraajatutkimuksien perusteella yksilöllisesti juuri Sinun vaivojesi ja rakenteesi mukaan sekä kuormitusongelmat huomioiden. 

Fysioterapeutti tekee kokonaisvaltaisen fysioterapeuttisen tutkimuksen ja tämän pohjalta hän ohjaa tarvittaessa aktivoivat harjoitteet ja valmistaa toiminnalliset tukipohjalliset. Materiaalivaihtoehtoja on useita, joista yksilölliset tukipohjalliset valmistetaan. Materiaalin valinta tapahtuu tutkimuksen yhteydessä: millainen vaiva, missä esiintyy, mitä tehdessä jne. Perusteellisen tutkimuksen avulla pyritään löytämään tehokas ja toimiva ratkaisu, jotta asiakkaan toiveet tulisivat huomioiduiksi ja ratkaisu olisi lääketieteellisesti mahdollisimman optimaalinen, kuitenkaan unohtamatta asiakkaan tarpeita.

PODIATECH BY SIDAS on korkealuokkainen menetelmä jalan virheasentojen ja kuormituksen tutkimiseksi ja yksilöllisten, toiminnallisten tukipohjallisten valmistamiseksi. Järjestelmän ovat kehittäneet ranskalaiset ortopedit ja liikuntatieteen ammattilaiset. SIDAS-järjestelmä on lähtenyt liikkeelle siitä tosiasiasta, että jokainen jalka on erilainen. Siksi vain yksilöllisesti valmistettu pohjallinen antaa jalalle parhaan mahdollisen tuen. Myös materiaali vaikuttaa onnistuneeseen lopputulokseen: SIDAS-pohjallisaihiot ovat dynaamisia ja toiminnallisia; ei pyritä vain tukemaan, vaan myös ohjaamaan ja aktivoimaan. Korkealuokkaiset, lämpömuovailtavat materiaalit mahdollistavat tarkan ja nopean työstön. Jo valmiiksi tehtyjä pohjallisia on myös mahdollista muokata jälkeenpäin. Tarvittaessa vaikka koko pohjallinen voidaan muokata uudestaan alusta alkaen. Materiaalit ovat eripaksuisia käyttötarkoituksen mukaan. Kaikki materiaalit ovat vesipestäviä.

Alaraajan rasituskivut/vammat

Erilaisiin liikunnan aikana tai heti liikunnan jälkeen ilmeneviin rasituskipuihin voi olla monenlaisia syitä. Kivun ilmaantuessa elimistön sietokyky ainakin hetkellisesti ylittyy: kuormitus on joko liian kovaa tai on toistunut liian usein. Valtaosa rasitusvammoista ilmenee alaraajojen ja lantion seudun alueella. Jokainen liikkuja kärsii joskus jonkinlaisesta rasitusvammasta, joka voi johtua jalan virheasennosta.

Jos kipeytyminen on säännöllisesti ja aina samassa paikassa, on syytä ryhtyä toimenpiteisiin ennen vaivan kroonistumista. Yksi tapa selvittää asiaa on tutkia, onko liikkumisessa jokin tietty mekaaninen syy, mikä aiheuttaa/altistaa vammalle.

Tavallisimpia rasitusvammoja, joita voidaan hoitaa biomekaniikka tutkimalla ja sitä muuttamalla ovat esim. jalkaterän etuosan erilaiset kiputilat, akillesjänteen kiputilat, säären alueen ongelmat (penikkatauti), polven alueen kivut (esim. juoksijan polvi, hyppääjän polvi), lonkkakivut (esim. trochanterin bursiitti), alasekäkivut, sekä säteilykivut alaraajoihin, alaraajojen pituuseron aiheuttamat ongelmat jne. Tavallista näissä pitkittyneissä vaivoissa on vielä se, että ne ovat lähes aina toispuoleisia, vain toisessa raajassa esiintyviä. Mikäli vamma/vaiva on jatkunut pitkään, on syytä käydä erikoislääkärin vastaanotolla ja selvittää, ettei ole kyse mistään vakavasta vammasta tai sairaudesta.

Suorituksen tehostaminen

Toiminnallisilla tukipohjallisilla voidaan myös tehostaa suoritusta, eikä pelkästään hoitaa rasituskipuja. Jalkaterä-nilkka-polvi-lonkka -akselin optimaalinen toiminta on saavutettavissa Sidas-tukipohjallisten avulla, jolloin liikuntasuorituksen taloudellisuus ja teho paranee.

Tutustu laajaan valikoimaan Sidas Medicalin kotisivuilta: www.sidasmedical.fi


SIDAS MEDICAL

Vuonna 1985 Sidas laajensi toimintaansa ja toi markkinoille lääketieteelliset kriteerit täyttävät pohjallisratkaisut jalka-asiantuntijoille: erityisesti lääkäreiden ja fysioterapeuttien vaativiin tarpeisiin.


Sidas Medical / Podiatech ratkaisut, tuotteet ja palvelut:

  • Lämpömuovattavat pohjallistuotteet.
  • Korkeatasoiset materiaalit, moduulit ja konseptit jotka todistetusti varmistavat maksimaalisetn tehon ja hyödyn.
  • Laaja valikoima työkaluja ja laitteita joiden avulla voidaan tehdä podiatrinen alaraajatutkimus ja rakentaa asiakkaalle 100%:sti yksilöllinen tukipohjallinen.
  • Henkilökohtainen koulutusohjelma.

Sidas Medical (Podiatech) menestys on seurausta tiivistä yhteistyöstä ja innovoinnista jalka-asiantuntijoiden, huippu-urheilijoiden ja ortopedian tutkimuskeskusten kesken. Sidas Medicalin pioneerityö on saanut kansainvälistä tunnustusta ja palkintoja: ISPO Awards 2012, INPI Prize (National Institute for Innovation) ja lukuisia patentteja joka vuosi.

Sidas Medical on toimittanut useita tutkimuksia jotka todistavat Sidas ratkaisujen hyödyt ja edut. Nämä tutkimukset on myöhemmin vahvistettu ja hyväksytty riippumattomien tutkimusyksiköiden ja tahojen toimesta (esim. Reimsin yliopisto ja huippu-urheilijat). Lisätietoja näistä tutkimuksista löytyy täältä: www.podiatech.com.

Tutkimuslöydökset asettavat OPCT® pohjallistuotteet markkinoiden muiden vastaavien vaihtoehtojen edelle. Tärkeimpien hyötyjen yhteenveto:

  • 96% parannus staattisessa ja dynaamisessa mukavuudessa.
  • 50% parannus jalan liikkuvuuteen.
  • Vähemmän kipuja.
  • 91% hoitotuloksista on linjassa asetettujen tavoitteiden kanssa.

*Tutkimus tehtiin vuonna 2011 Foot Health Observatory:n toimesta. Tutkimukseen osallistui 1311 ihmistä.

(Lähde: www.fysioprovita.fi)


Aidosti toiminnallinen pohjallinen

SIDAS Medical - yksilölliset pohjalliset

Yksilöllisesti valmistettavat toiminnalliset Sidas Medical -tukipohjalliset sisältävät aina alaraajatutkimuksen. Pohjalliset saa mukaansa pääsääntöisesti samalla käyntikerralla. SIDAS MEDICAL toiminnalliset tukipohjalliset valmistetaan Kuntoilukeskuksen toimipisteellämme. Tilauksesta voimme tulla myös työpaikalle ja valmistaa yksilölliset pohjalliset paikan päällä koko työyhteisölle.

SIDAS 3Feet - valmispohjalliset ja sukat

Jalan rakenteen (matala, normaali tai korkea holvinen jalka) mukaan valittavat toiminnalliset SIDAS 3Feet -valmispohjalliset ja sukat valitaan alaraajatutkimuksen perusteella ja sovitetaan suoraan asiakkaan kenkään. Nyt kauttamme myös ainutlaatuiset jalan rakenteen mukaan valittavat SIDAS 3Feet -toiminnalliset sukat. SIDAS 3Feet -tuotteet on saatavilla molemmista toimipisteistämme.


OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalvelumme on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-17. Viikonloppuisin suljettu.

Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.