TENS - Transkutaaninen NeuroStimulaatio

TENS - Transkutaaninen neurostimulaatio

Sähkökipuhoito

TENS antaa hyviä tuloksia monentyyppisiin akuutteihin ja kroonisiin kiputiloihin sekä ääreisverenkierron tehostamiseen. Se on kliinisesti testattu ja fysioterapeutit, muut hoitohenkilöt ja huippu-urheilijat ympäri maailman käyttävät sitä päivittäin.

Matalataajuinen TENS stimuloi vapauttamaan kehon luonnolliia kipulääkkeitä endorfiineja ja antaa pidempiaikaisen hoitovasteen. Korkeataajuinen TENS puolestaan aktivoi hermoston kivunlievitysmekanismit ja puuduttaa hoitoalueen. Iholle kipualueelle tai sen läheisyyteen kiinnitettyjen elektrodien sähköimpulssit stimuloivat hermoja estämään kipusignaalien pääsyn aivoihin eikä kipua näin havaita. Hoitovaste on tällöin lyhytaikaisempi ja hoitoa toistetaan tarvittaessa.

TENS on turvallinen hoitomenetelmä eikä sillä lääkkeistä ja muista kivunlievitysmenetelmistä poiketen ole minkäänlaisia sivuvaikutuksia. Se saattaa riittää ainoana hoitomuotona, mutta voi olla myös arvokas lisä muissa farmakologisissa ja/tai fysikaalisissa hoidoissa. TENS ei aina hoida kivun syytä. Jos kipu jatkuu, kysy neuvoa lääkäriltäsi.

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalvelumme on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-17. Viikonloppuisin suljettu.

Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.