Purentafysioterapia

PURENTAFYSIOTERAPIA

Purentaongelmat

Purentaelimistö koostuu leukaluista nivelineen, hampaistosta, puremalihaksista sekä huulista, kielestä ja poskista. Tämän alueen sairauksia ja kiputiloja nimitetään purentaelimistön toimintahäiriöksi (temporomandibular disorder).

Purentahäiriöiden oireita ovat mm. leukanivelten, hampaiden ja purentalihasten kivut, kasvojen ja pään säryt, hampaiden narskuttelu tai tiukka yhteen pureminen (bruksismi), leukanivelen äänet tai vaikkapa puheentuoton häiriöt. Purentaelimen toimintahäiriöille altistavia tekijöitä ovat mm. purentavirheet (avo-, risti-, kärki- ja syväpurenta), hampaiden narskuttelu (bruksismi), stressi (hampaiden pureminen yhteen), reumasairaudet, pään ja niskan vammat ja iskut sekä ryhtivirheet.

Fysioterapian tavoitteena on lievittää kipuja ja rentouttaa purentalihaksia. Fysioterapia on osa kokonaisvaltaista purennan hoitoa jolla autetaan vähentämään lihaksiin ja niveliin kohdistuvaa kuormitusta ja palauttamaan normaalia toimintaa. Paras hoitotulos saadaan tiiviillä moniammatillisella yhteistyöllä.

Purentaongelmien fysioterapia sisältää tarpeen mukaan mm. pehmytkudos- ja nivelliikkuvuutta lisäävää LPG-hoitoa, akupunktiota, Bemer-terapiaa, lämpö- ja kipusähköhoitoja kivun lievittämiseksi ja rentouden lisäämiseksi sekä rentoutus- ja kotiharjoitusohjausta.

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalvelumme on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-17. Viikonloppuisin suljettu.

Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.