Perinteinen kiinalainen akupunktio

PERINTEINEN KIINALAINEN AKUPUNKTIO

Tasapainotetaan energiaa

Kokonaisvaltaisessa kiinalaisessa lääketieteessä ajatellaan, että kaikki on energiaa. Jos energia on kehossa epätasapainossa, on seurauksena sairastuminen.

Akupunktuuri on hoitomuoto, jossa hyvin ohuita neuloja pistetään ihonläpi tiettyihin anatomisiin pisteisiin (akupisteet), joista saadaan aikaan haluttu vaikutus. Akupisteet (361 kpl) sijaitsevat 12 päämeridiaanilla ja 2 extra meridiaanilla. Jokainen päämeridiaani on nimetty sen sisäelimen mukaan, josta kyseinen meridiaani saa alkunsa esim. Keuhko-meridiaani, Maksa-meridiaani jne. Meridiaanit ovat Qin ja Veren kulkureittejä ja Kiinalaisen terveyskäsityksen mukaan ihminen pysyykin niin kauan terveenä kun Qitä ja Verta on riittävästi ja niiden kulku kehossa on esteetöntä. Kun tämä esteetön virtaus syystä tai toisesta häiriintyy, ihminen sairastuu. Akupunktuurilla voidaan vapauttaa Qin vapaa virtaus ja korjata epätasapaino. Jos haluaa tarkemmin oppia miten akupunktuuri toimii, täytyy tutustua Kiinalaisen lääketieteen filosofiaan kuten Yin/Yang teoriaan, Zang-Fu sisäelinteoriaan ja 5-elementtiin.


Täydentää länsimaalaista lääketiedettä

Fysioterapiassa akupunktion suurin käyttöaihe on kivun hoito, mutta menetelmän suurin hyöty saavutetaan erilaisten kroonisten sisäsyntyisten vaivojen hoidossa, kuten allergioiden, migreenin, suolistoperäisten vaivojen jne. hoidossa

Akupunktio ei ole ainoastaan hyvä lisä länsimaiseen lääketieteeseen, vaan se on välttämätön lisä. Akupunktiolla on voitu vaikuttaa monien vaivojen aihettajaan, kun taas länsimaisella lääketieteellä on keskitytty vain oireiden hoitoon. Tällaisia vaivoja ovat mm. astma, heinänuha, ärtynyt paksusuoli, migreeni.

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalvelumme on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-17. Viikonloppuisin suljettu.

Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.