METs - Lihasenergiatekniikka

METs -MUSCLE ENERGY TECHNIQUES

Apua ilman manipulaatiota

Lihasenergia eli METs (MuscleEnergy Techniques) -tekniikoilla hoidetaan kehon jollakin alueella ilmeneviä, yleensä jonkin nivelen toimintaan liittyviä toimintahäiriöitä.

Tämä tehdään mobilisaatiotekniikoita käyttäen, mutta niin, että samalla hoidetaan myös lihasten toimintahäiriötä. Kyseessä on yleensä suurten vartalolihasten ylikuormittuminen. METs-tekniikkaa voidaan hyödyntää muun muassa heikon lihaksen voimantuoton kehittämisessä sekä lyhentyneen myofaskiaalikudoksen toimintapituuden normalisoinnissa ja tätä kautta nivelen liikelaajuuden kasvattamisessa.

METs-tekniikka on yleisesti käytössä oleva manuaalisen terapian muoto. METs-tekniikoilla tarkoitetaan asiakkaan/potilaan aktiivisesti tuottamaa lihaskontraktiota, jolla pyritään vaikuttamaan haluttuihin tekijöihin (esimerkiksi heikkojen lihasten vahvistamiseen tai lyhentyneiden lihasten ja lihaskalvojen venyttämiseen). Suositeltu kontraktiovoimakkuus on noin 30% maksimaalisesta kontraktiovoimakkuudesta. METs-tekniikkaa hyödynnetään pääasiassa fysioterapeuttien ja osteopaattien keskuudessa ja keskeisinä hoitotavoitteina on parantaa heikon lihaksen voimantuottoa sekä lyhentyneen lihaksen venyvyyttä ja tätä kautta nivelen liikkuvuutta.

Yleisimpiä METs -teniikoilla hoidettavia kiputiloja ja toimintahäiriöitä:

  • Lantion alue - SI-nivel -ongelmat ja suoliluun virheasennot
  • Niskan ja kaularangan alue - Whiplash, torticollis
  • Rintarangan alue - kylkiluiden virheasennot ja toimintahäiriöt
  • Selän alue - noidannuoli, toiminnalinen scolioosi

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalvelumme on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-17. Viikonloppuisin suljettu.

Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.