Akupunktio

AKUPUNKTIO

Akupunktio Suomessa

Vuonna 1975 lokakuussa lääkintöhallitus totesi akupunktion lääketieteelliseksi fysikaaliseksi hoitomenetelmäksi ja rajasi sen käyttäjiksi laillistetut lääkärit ja hammaslääkärit.

Myöhemmin maa- ja metsätalousministeriö myönsi luvan akupunktuurin käyttöön myös eläinlääkäreille. Lääkintöhallituksen lopettamisen myötä tilanne muuttui ja nyt mikään säädös ei määrittele akupunktiohoidon antamista. Akupunktuurihoitoja antavat Suomessa useat henkilöt, joilla ei ole terveydenhuollon peruskoulutusta. Laillistetun lääkärin ja terveydenhuollon ammattihenkilöstön kuten fysioterapeuttien antamaa hoitoa valvoo Terveydenhuollon oikeusturvakeskus TEO. Terveydenhuollon ammattihenkilöiden antama hoito on potilaan kannalta turvattu potilasvahinkovakuutuksella.

(Lähde: www.akupunktuuriyhdistys.net)


Täydentää länsimaalaista lääketiedettä

Fysioterapiassa akupunktion suurin käyttöaihe on kivun hoito, mutta menetelmän suurin hyöty saavutetaan erilaisten kroonisten sisäsyntyisten vaivojen hoidossa, kuten allergioiden, migreenin, suolistoperäisten vaivojen jne. hoidossa

Akupunktio ei ole ainoastaan hyvä lisä länsimaiseen lääketieteeseen, vaan se on välttämätön lisä. Akupunktiolla on voitu vaikuttaa monien vaivojen aihettajaan, kun taas länsimaisella lääketieteellä on keskitytty vain oireiden hoitoon. Tällaisia vaivoja ovat mm. astma, heinänuha, ärtynyt paksusuoli, migreeni.


OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalvelumme on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-17. Viikonloppuisin suljettu.

Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.